Karpervissen

Karpervissen

Mystery Lake is een hele oude kleiafgraving gelegen in Hengelo, waar het werkelijk stikt van de mooie grote karper vissen.  Mystery Lake is bedoeld voor liefhebbers van karpervissen in Nederland.

Het water is gevuld met mooie spiegelkarpers, prachtige schubs en zelfs een leder karper kan men er vinden.

Om een grote karper te vangen moet je echter wel werken. De dames en heren zijn slim.

Het is dan ook een uitdaging om net dat ene trucje te vinden waar ze wel voor gaan, maar heb je dat trucje gevonden dan kun je niet geloven hoeveel dikke karpervissen je in je net kunt krijgen.

De karpers die hier rondzwemmen zijn stuk voor stuk mooie gezonde exemplaren die elk jaar weer voor nageslacht zorgen.

Wanneer de paaiperiode hier plaatsvindt is moeilijk te zeggen, dat is afhankelijk van het watertemperatuur en die is door de diepte van de vijvers zeer afhankelijk van een mooi warm voorjaar.

Visvakantie

Je karper vakantie plannen buiten de paai is erg moeilijk, we denken dat zelfs de karper vissen niet weten wanneer die volgend jaar plaats gaat vinden.

De prachtig oude heidemij en ovb valkenswaard karpers die hier ook rondzwemmen zijn bij vele karpervissers bekend en geliefd. Dit prachtig oude ras, dat een zeer hoge leeftijd kan bereiken staat bekend om de mooie beschubbing en sterke bouw. Hierdoor kunnen ze een sensationeel gevecht leveren tijdens de dril.

Er zwemmen nog enkele originele oude spiegels rond in het betaalwater, waaronder een leder en ook een twotone.

De laatste jaren zijn er veel nieuwe dikke karpers uitgezet die zorgen voor prachtige gevechten, de zwaarste vis weegt op dit moment 25 kilo plus.

Het gebruik van een schepnet, weigh sling en onthaakmat zijn verplicht en worden door Mystery Lake geleverd. Eigen materiaal is niet toegestaan.

De karpervissen dienen na de vangst zo snel mogelijk weer teruggezet te worden en mogen derhalve niet in een bewaarzak gedaan worden.

Over het juiste gebruik van de weigh sling is dit een heel interessant artikel.

https://karperwereld.nl/slings-anno-2017-overpeinzingen-geert-ooms/

Dat Mystery Lake gebruik maakt van gezond water blijkt wel uit de diversiteit aan vissen die er rondzwemmen. Elk inheemse soort is er vertegenwoordigd, van snoek tot voorn en zelfs snoekbaars zijn hier te vinden. Dit maakt het ook mogelijk om tijdens je visvakantie in Nederland ook eens te gaan snoeken of baarzen.

Ook de witvisser kan met een feeder of vaste stok zijn hart ophalen.

 

Mystery Lake Karpervissen