Visbestand

Visbestand

Het visbestand van het Mystery Lake is bijzonder te noemen omdat het water van oudsher een prachtig gezond karperbestand met typische donkerkleurige schub- en spiegelkarpers tot de 25kg bevat en zelfs een leder karper. De prachtig oude heidemij en ovb valkenswaard karpers die hier ook rondzwemmen zijn bij vele karpervissers bekend en geliefd en zorgen elk jaar weer voor nageslacht. Dit prachtig oude ras, dat een zeer hoge leeftijd kan bereiken staat bekend om de mooie beschubbing en sterke bouw. Hierdoor kunnen ze een sensationeel gevecht leveren tijdens de dril.

Mystery  Lake is in de loop der jaren verder uitgebreid. Naar schatting zwemmen er zo’n 300 karpers rond op het water, met een gemiddeld gewicht van zo’n 13kg. De recordvis van het water woog bij laatste vangst 24,8kg, en er zwemmen 7 bekende veertigers en circa 25 dertigers op het water, tot 19.5kg. Samengevat een grote kans voor u om uw persoonlijk record te breken!

Door het royale aanbod aan natuurlijk voedsel groeit de karper uitstekend door. Alhoewel er een flink visbestand rondzwemt is de visserij echter niet eenvoudig, de dames en heren zijn slim. Het is dan ook een uitdaging om net dat ene trucje te vinden waar ze wel voor gaan.

Door de aanwezige hengeldruk is het absoluut raadzaam om goed na te denken over uw visserij. Dressuur doorbrekend vissen en ‘experimenteren’ kan hier echt het verschil maken tussen vangen en blanken. Qua aaskeuze betekent dit dat kwaliteit voor kwantiteit gaat, en levert een subtiele visserij meer vis op dan het gebruik van veel voer.

Geïnteresseerd  in een week, midweek of weekend gezellig relaxed te vissen? Klik hier om te reserveren!

18-min
Mystery Lake
292-min
Mystery Lake