Geplaatst op

Sessieverslag Ingmar & Jean-Pierre

Bij aankomst worden we hartelijk ontvangen door Hans en Silvana, de eigenaren van Mystery Lake. Eerst maar even een bak koffie en tijdens de koffie vertelt Hans ons hoe de vissen zich de afgelopen dagen hebben gedragen, en waar ze zich ook met het koude water zich nog regelmatig laten zien. Nadat we de tips hebben aan gehoord en de koffie op is, is het ook tijd om maar eens wat te gaan doen. We kiezen er voor om de eerste nacht gewoon door te brengen in de bivvy’s zodat we de lijnen mooi kunnen verdelen over het achterste deel van het water, nadat we natuurlijk zelf even een rondje hebben gelopen rond om het water. De eerste paar uurtjes vliegen al snel voorbij tot dat de eerste hengel af fluit. Het is de hengel van mijn vismaat Jean-Pierre. We vliegen de tent uit en we hebben contact met de vis: het is 1 van de kleinere schubs die er rond zwemmen, maar we zijn er happy mee. De eerste vis is een feit! Snel een foto en hij kan weer terug.

De hengel weer op de stek terug brengen met de voerboot en op naar de volgende. Die komt al vrij snel op dezelfde hengel, deze keer is het ook weer snel de tent uit en contact met de vis is er ook gelijk. Deze keer is het een iets groter formaat: een spiegel van bijna 13kg! Ook daar maken we snel een foto van en mag deze spiegelkarper zijn weg weer vervolgen. De rest van de nacht is het stil bij iedereen op het water. Een andere vismaat van ons, Marco, heeft deze korte sessie helaas geen aanbeten gehad, en ik besluit daarom ook in overleg met Hans om mijn hengels te verleggen. Jean-Pierre had in die tussentijd zin in koffie dus was even naar kantine voor aan het water gelopen voor een lekker bakkie. Ik die geen koffie drink vind dat helemaal geen probleem, was toch bezig mijn spullen te verplaatsen… zo kon ik zijn hengels ook mooi in de gaten houden, en het geluk voor mij is dat er ook nog een hengel van hem af gaat. Gelukkig ziet Jean-Pierre wel dat ik de aanbeet krijg, dus komt hij snel naar me toe en vis nummer 3 zit ook in het net. Wederom een kleinere karper, maar wel 1 met een mooi schubbenpatroon. Ook deze spiegelkarper maken we een foto van en zetten we weer netjes terug.

Die hele dag zien we eigenlijk weinig actie, soms een snoek die aan het jagen is, maar verder erg rustig en nadat Marco vertrokken is kwam er ‘s middags nog 1 van de eigen jongens (Mike) erbij zitten. Gezellig drinken we een biertje en dan gaan we de tweede nacht in, ook die verloopt heel rustig tot dat ik ‘s morgens rond 8 uur weer een aanbeet krijg. Deze keer op mijn eigen hengels nadat ik dus verplaatst was. Ook van dit spiegeltje van 6kg maken we een foto van en dan mag ook deze vis weer lekker terug. We hadden toen na deze vis mooi de tijd om gelijk op te ruimen.  De hengels blijven nog wel even in liggen, maar helaas geen aanbeten meer. Spul in de auto en dan nog even met een bak koffie voor Jean-Pierre napraten over het weekend en de vangsten met Hans en Silvana.

The Carp Specialist - karpervissen op betaalwater in Nederland - Mystery Lake - Hengelo!

Bedankt voor het gezellige en mooie weekend op Mystery Lake!