Geplaatst op

Sessieverslag Jan & Shamira

Maandag 12-09 kwamen wij aan op Mystery Lake om 13:30. Helaas iets vertraagd na de drukte op de weg. Even voorstellen en geluistert naar alle informatie die wij kregen. Even een kleine rondleiding en we konden naar de stek toe. Snel alles uitladen en klaar zetten. Rond 17:30 lagen alle hengels in. 10 minuten later ging mijn rechter pieper loeien. Kijk dat is leuk. Ik pak op en voel nog geen 5 seconde iets en toen schoot hij los. Shit. Maar dit geeft de burger hoop. Na een aantal keer een run en niets voelen op alle hengels met verschillende onderlijnen. Toch overal maar weer veranderen. Om 06:00 kwam de eerste vis eruit voor Jan. Dit was een mooie spiegel van 8 kilo. Lijn weer uitvaren en verder slapen. Wij lagen er net weer in en om 07:18 kwam de 2e voor Jan er uit deze was 6 kilo. Uitvaren en nog even een uurtje slapen. De dinsdag verliep dus erg goed voor Jan. Wat minder voor mij want ik had nog niks. Om 15:54 begon Jan zijn beetmelder weer te loeien en dit resulteerde in een 5 kg vis.

Uiteindelijk besloot Jan om even een paar minuten met de hondenbrok te vissen op het steigertje aan de overkant. Ook hier werd hij beloond na een flinke dril met een 1.5lb pen hengeltje zit de vis eindelijk in het net en heeft hij om 19:41 een 15 kilo spiegel. Woensdag besluit ik met 1 hengel de stek te bevissen die ik al 2 dagen steeds een beetje aan het aanvoeren was. Alles lag prima en ik had er vertrouwen in dat mijn eerste visje van deze sessie hier af zou komen. Ik besloot om nog even met de hondenbrok te gaan want hier had ik ook nog geen succes mee gehad. Ik besluit op het steigertje aan de zeikant van het water te gaan zitten. Ik zag helaas niks, maar schiet toch wat brokjes in de hoop ze te lokken, maar helaas. Dus ik verplaatsen naar een open stuk aan de achterkant van het water. Hier zag ik alle karpers weer liggen. Zoals iedere dag, ik schiet wat brokjes en ze eten de brokjes meteen op. Ik werp in. Bingo zo voor de neus van een karper. De karper zwemt weg. Shit. Maar hij komt weer terug zwemmen en pakte meteen mijn brokje. Binnen een minuut beet. Nu nog zorgen dat hij het net in komt. Op woensdag om 17:10 eindelijk mijn eerste vis geland. Het was een spiegeltje van 9 kilo. Ik was zo blij als een kind want eindelijk was ik van die hatelijke 0 af. Snel nog even proberen maar het azen was direct gestopt. Dus weer terug naar de stek. Alles nog een keer uitvaren een beetje voer er op en het lag allemaal weer klaar voor de nacht.

Ja hoor s’avonds begint mijn beetmelder te loeien aan het drillen en de vis zwom zo mijn kant op. In de verte kwam hij een keer boven het formaat kon ik nog niet echt inschatten. Totdat de vis bijna bij het net was. Het leek op een grote. Het zal toch niet. Om 22:54 had ik haar binnen, nieuwsgierig als ik was eerst wegen. Spiegel van 17.5 kilo! Wat was ik blij. Snel foto’s maken en zij kon weer lekker zwemmen. Alles weer klaar maken nog evn kletsen en om 01:00 besluiten wij te gaan slapen. Nog geen oog dicht gedaan en daar was mijn beetmelder weer aan het loeien. Om 01:39 kwam er een leuk visje uit van 9,5 kilo. De rest van de nacht en ochtend bleef het stil. S’middags kreeg ik een paar piepjes en mijn swinger ging op en neer. Brasem… Brasem onthaakt opnieuw uitvaren. Ondertussen werd het alweer flink warm buiten. Weer een paar piepjes. Swinger op en neer. Nee he het zal toch niet heb ik nu brasem op de stek. Een beetje geïrriteerd loop ik naar mijn hengel en pak hem op.. Ik voel, dit is geen brasem. Dit voelt zwaar aan hengel in een mooie kromming dit kon nog wel eens een leuke vis zijn. Deze af drillen en scheppen en ja hoor het was weer een mooie bak. Om 13:40 had ik een 18 kilo spiegel in mijn handen. Helemaal blij natuurlijk mijn stek begon ook te lopen. Helaas vielen die van Jan helemaal stil. Hengels eruit en wat voer op de stekken gegooit en even een klein tripje gemaakt. Rond 17:00 lagen alle hengels weer in. Ik baalde een beetje want mijn linkerhengel lag voor mijn gevoel niet helemaal goed. Ach ff een uurtje aankijken en anders opnieuw varen.

Jan ging even op pad naar de overkant om met de hondenbrok te vissen. Ik hoor hem roepen. Hangen. Hij land de vis en hij had een mooie schub van 12,5 kilo om 17:29. Mij zat mijn linkerhengel nog steeds niet lekker en ik was de minuten aan het aftellen tot ik hem zou gaan verplaatsen. Klein beetje geduld hebben want je wilt niet direct de stek weer verstoren. Beetmelder begint te loeien. Linkerhengel. Maar goed dat ik hem even heb laten liggen en om 17:45 land ik een mooie schub van 11,5 kilo. Alles weer klaar leggen en met een goed gevoel gingen wij de avond/nacht in. De voorgaande dagen leek het het dolfinarium wel met springende vissen en overal aasplekken. Maar helaas zagen en hoorde we die avond niks meer, het viel helemaal stil. Vrijdag ochtend de hengels nog even opnieuw gevaren en om 10:00 stond op de planning om te vertrekken. Tijdens het opruimen om 09:48 een snoeiharde run op mijn linkerhengel, wij beide blij ja het zal toch niet toch nog 1 er bij. Ik pak mijn hengel op en voel helaas dat het geen karper was, maar een zeelt.

Wij hebben een top midweek gehad en super genoten, geweldige eigenaren en super eten iedere dag! Ik raad Mystery Lake dan ook echt bij iedereen aan. Wij komen zeker snel weer terug want wij willen toch de topvissen van het water nog proberen te vangen!

Hans en Silvana onwijs bedankt!