Geplaatst op

All inclusive karpervissen op Mystery Lake!

Begin augustus, vakantietijd, heerlijkheid! Een uitstekend moment voor een midweekje karpervissen op het mooie water Mystery Lake nog steeds gelegen in het beroemde en alom bekende Hengelo. Ook wel in de volksmond “Hengel eau” genoemd. Alsof de naam er voor bedoeld is, nietwaar? Dit prachtige karperwater, sinds 2016 exclusief te boeken via The Carp Specialist, staat bekend om het gevarieerde en gezonde karper bestand; van dikke vette 20+ kilo karpers, plaatjes van spiegels tot geraffineerde rijenkarpers uit het zogenaamde oude bestand. Tevens zijn er sterke Duitse schubs te vinden en het water doet haar naam eer aan; er zwemmen nogal wat mysterieuze koudbloedigen in Mystery Lake rond. Zo is al meermaals door verschillende vissers een gigantische steur gesignaleerd en inmiddels door de beheerders de naam “Sam” gegeven. Beheerders Silvana en Hans weten te vertellen dat Sam een reusachtige steur moet zijn, die daadwerkelijk niemand aan de vinnen kan komen maar de hengelaars af en toe wel blij verrast met een indrukwekkende verschijning net onder het wateroppervlak. Trouwens ja, de vissers kunnen Sam wel aan de vinnen komen, voor eventjes dan; na een onwaarschijnlijke dril rond het hele water gaat Sam er lekker puh weer vandoor. Gelost! Boeiend en een echte uitdaging om deze rakker eens aan de weegschaal te hebben hangen. We zijn benieuwd naar de eerste vanger en horen graag de details.

Deze midweek had ik gepland om verschillende rigs uit te proberen. De veelzijdige structuur van Mystery Lake leent zich hier uitstekend voor. Vismaatje Ruben zou ook enkele nachten langskomen, dus gezelligheid, lachen, gieren en brullen verzekerd. Genieten! Om het mezelf en ons eens extra luxe te maken had ik vooraf het all inclusive arrangement bij Hans geboekt. Dit betekent de hele sessie ontbijt, lunch, diner èn drinken naar wens op de stek. Ja, je hebt maar eens per jaar vakantie, toch? We nemen het er maar eens van. Bij aankomst op stek 2 in de splinternieuwe blokhut, voorzien van alle gemakken zoals stroom, licht, keukenblok, zonnewering en WiFi, werd ik blij verrast met een rijk gevulde koelkast, een aangesloten oventje voor de warme broodjes in de ochtend en de saucijzen en worstenbroodjes tussendoor, een waterkoker, een koffiezetapparaat, allerlei soorten luxe broodjes, croissants, divers luxe beleg etc. Inclusief bovendien een gasstel om naar eigen wens en op eigen tijd iets tussendoor klaar te maken. De karpers houden immers geen rekening met onze eetmomenten, dus daar is over nagedacht! Het was heerlijk vertoeven op Mystery Lake. De blokhut op de stek heeft heel slim een overstekend dak zodat ook tijdens een bui we lekker buiten kunnen zitten. Dit geeft een extra vakantiegevoel. Verder werd elke dag om zes uur het diner gebracht door Silvana, die vooraf altijd even vraagt de wensen zijn. Wat een verwennerij! Op en top service op maat.

Naast al dit leuks en lekkers vingen we ook nog eens een mooi aantal karpers. Ruben drilde de prachtige schub (foto) bijvoorbeeld rustig af zodat vervolgens deze mooie plaat geschoten kon worden en de karakteristieke schubkarper het ruime sop weer mocht kiezen. Ideaal ook trouwens dat schepnet en onthaakmat bijgeleverd worden op de stek. Dit scheelt bagage maar voorkomt ook het overdragen van schadelijke bacteriën voor het visbestand. We visten deze sessie en zoals altijd met Dynamite Baits zowel pop-up als boilie. Over het algemeen hebben we snowman gevist in de combinatie 10-15mm Red Amo/White Chocolate. Dit is een zoete boilie die ons instant altijd super goede resultaten oplevert. Qua pop-up gebruiken we doorgaans de pineapple/banana op een whity pool rig. Dit geeft ons eigenlijk altijd succes op dit water. Probeer het ook eens en laat je verwennen door een all-inclusive arrangement bij jouw sessie op Mystery Lake te boeken. Dit is Ruben en mij bijzonder goed bevallen! Succes met de vangsten en geniet ervan.