Geplaatst op

Topsessies op Mystery Lake!

Het idyllische Mystery Lake in het Twentse Hengelo bevat werkelijk alle ingrediënten voor een succesvolle karpersessie. Elke karpervisser komt hier volledig aan zijn of haar trekken. Voor elk wat wils en de keuze is reuze. Slogans die direct op Mystery Lake van toepassing zijn. Alle soorten, technieken en maten van karper visserij behoren hier tot de mogelijkheden. Van het listige struinen met een dobbertje tussen de lelies, het vissen met broodkruim aan de oppervlakte en het ziggen op diverse dieptes tot het uitsluitend werpend vissen, vissen met behulp van staafmarkers, baitboat, bodemvisserij zowel statisch als actief met feeder. Dit alles is toegestaan, mogelijk en daagt uit tot succes. En last but not least; Exclusieve toegang tot een bestand met vele dikke karpers rondom de 20 tot een kilo of 25! En ja… ik bedoel hier ècht kilo’s.

Wij komen hier inmiddels al een behoorlijk aantal jaren en elke vorm van de hierboven genoemde karpervisserij heeft ons stuk voor stuk schitterende topvissen opgeleverd. Hoe gaaf is dat? En dat allemaal in ons eigen land. Dit seizoen twee stekken voor het eerst aangeboden in totaal en per stek hierdoor ruim privéwater tot je beschikking. Met de mogelijkheid tot het vissen vanuit een luxe uitgeruste blokhut met o.a. Wifi, 220v en ruime koelkast. Met hier bovenop naar eigen keuze huur van een boot, baitboat met fishfinder, all inclusive verzorging en top faciliteiten. Karpervissen in optima forma. Genieten!

Recent visten wij nog een lang weekend vanaf stek 1. Een schitterend uitzicht vanuit een prachtige blokhut met ruim plaats voor rodpods en/of banksticks. Back to basic. Ons doel was tijdens deze sessie enkele rigs en opstellingen te testen voor het wereldkampioenschap dit jaar. We stelden zes hengels op en legden deze strategisch in het water verspreid uit op diverse dieptes, met verschillende rigs en beazing. De vissen lieten zich mooi zien en met acrobatisch sprongen geweldig van zich horen. Wat dat betreft lijkt het bestand daar op één grote circusact. Fantastisch uitzicht gegarandeerd, als dolfijnen zo actief dus ook met plezier blanken. Leg maar eens een marker in het water. Je zal zien dat deze naast de meest bewonderenswaardige rotaties ook voor menig karper aanleiding is om er naast vol uit het water te springen. Zo wees ik mijn vader eens op de bewegende marker en propt kwam een dikke spiegelkarper volledig uit het water. Alsof het zo gepland was. Schitterend!

Tijdens elke sessie op Mystery Lake gebruiken wij onze Monster Baitboat S met fishfinder. Vaste keuze. Betrouwbaar. Deze top baitboat biedt op dit water meerwaarde en is voor mooie vangsten onmisbaar. Op de bodem van Mystery Lake bevinden zich vele verborgen kuilen, taluds en grondhardheden. De diepten verschillen nogal eens en gaan tot zo’n meter of vier. Onlangs vonden we op deze stek 1 bijvoorbeeld een mooi klein talud waar we diverse vissen zowel overdag als ‘s nachts wisten te strikken. Een soort van geheime aasplaats dus, die niet direct voor de hand ligt. We vertellen natuurlijk niet waar deze vernoemde “B spot” is maar dagen je graag uit deze te vinden. Succes gegarandeerd, dat beloven we! Zo ook tijdens deze sessie. We hadden zelfs het geluk van een dubbelrun. De gezonde karpers zijn lekker sterk dus het drillen is een genot. Mystery Lake bevelen wij kortom graag aan als water voor de echte karpervisser die graag variatie in zijn aanpak durft te gebruiken tijdens de sessie. Je zult dan versteld staan hoe en waar de karpers te vangen zijn. Wij zijn benieuwd op welke manier jij op Mystery Lake een karper weet te strikken?