Geplaatst op

22 t/m 29 augustus 2016 en visverslag van Silvana & Coen

Deze week krijgen we 2 leuke updates vanaf het Nederlandse betaalwater Mystery Lake. Hans & Silvana schrijven ons het volgende:

Vangstverslag 22/8 t/m 29/8

Wederom een vreemde week: bloedheet weer en een enorme onweersbui op zaterdag bepaalden het weerbeeld deze week met temperaturen tot 36 graden. De midweek werd ingezet door Ed Mol en zijn vismaat op stek 1. Ze hadden een zware week met weinig vis, maar nadat Hans wat boilies van MTC (de Krill testboilie) had langs gebracht was er toch nog succes en konden ze een dikke dame van 42 pond in het net verwelkomen. In het weekend hadden we op stek 2 Chris van Zeben en zijn vader, zij hadden onze pagina goed in de gaten gehouden en zelf de Krill boilie van MTC meegenomen en wat een succes: van de 17 runs wisten ze er 16 te verzilveren waaronder een prachtig pr van 32 pond. En wat een geluk dat ze tijdens het noodweer ‘s nachts geen run kregen. Gefeliciteerd mannen en we danken jullie weer voor jullie aangename aanwezigheid!

Sessieverslag Silvana & Coen

Drie weken geleden was het eindelijk zover dat ik een weekendsessie kon draaien op ons eigen water in de blokhut op stek 2, en dat is een genot. Geen gesleep met de tent, geen tent opbouwen, nee alleen de stretcher neerzetten, rodpod opbouwen en de hengels klaarmaken. Coen had de laptop bij zich en daar hebben we heerlijk films op gekeken via het WIFI netwerk. We hebben een bizarre sessie gehad waarin van alles gebeurde en waarbij ik mijn vismaat Coen van Essen toch wel moet bedanken voor de gezelligheid en de hulp bij een bizarre dril. We begonnen op vrijdag zo rond 21:00 uur. Ik had vanuit de blokhut gezien de rechterkant van de vijver en Coen viste links.

Ik had een lijn uitgevaren richting de boomrand, een op de punt van de hoge steiger en een helemaal rechtdoor onder de kant bij de kantine. Coen had er ook een aan die kant liggen, maar dan verder naar links uiteraard, een tegen de brug aan en de laatste voor het lelieveld helemaal in de hoek. Er was ons gevraagd de nieuwe krill boilie van MTC te testen, dus we hadden elk een hengel met deze bol. De eerste pieper die afging was van mij, dat was de lijn die helemaal aan de overkant lag met de garlic van MTC en een klein nepmaisje. Twee piepen was alles, ik pakte mijn hengel op voelde even wat en daarna even helemaal niks. Ik ben als een gek gaan draaien, omdat ik uit ervaring weet dat onze vissen soms mee zwemmen, en ja hoor na een paar seconden voelde ik weerstand. Ik kon aan de trage stoten voelen dat het waarschijnlijk een zware vis was. Eerst ging ze naar rechts en toen vol naar links, wat een gevecht. Ook schoot ze nog dwars door de lijn van Coen, maar dat hadden we snel opgelost gelukkig. Na een zware dril van een half uur kon ik haar in het net laten glijden dat heel vaardig door Coen werd gehanteerd. We waren over the moon met deze beauty ,die (naar later bleek) mijn PR was met 35 pond.

Wat een schoonheid hé…

De volgende gillende pieper was van Coen vrijwel direct nadat we opnieuw hadden uitgevaren. Hij draaide hem heel mooi rustig binnen en liet hem prachtig in het net glijden en wow wat een plaat van een schub van ons oude bestand wat waren we blij.

Kort daarop ging opnieuw mijn pieper en toen ging het mis ik sloeg aan en er was iets mis met mijn molen, gevolg een gigantische pruik, ik kon niets meer. Coen en ik keken elkaar aan: en nu? Ik zei bijt de lijn door ,dan kunnen we daarna alles aan elkaar knopen en de vis alsnog afdrillen; nee zegt Coen ik bijt hem door dan ben ik de molen en jij de hengel. Zo gezegd zo gedaan, Coen wikkelde mijn lijn op en ik drilde de vis wat hebben we gelachen en wat was ik blij dat Coen grote, sterke handen had want dit was me alleen nooit gelukt en het was zo’n plaatje van een spiegel, wat was ik blij met deze vangst.

in totaal hebben we drie nachten mogen vissen, waarbij er overdag geen tijd was omdat we beiden andere dingen moesten doen, maar als je dan samen toch 17 karpers vangt mag je toch wel heel blij zijn. We hebben beiden gevist met Garlic , Krill en Minamino van MTC en hebben op al die boilies vis gevangen. Voor mij was het een heel bijzondere ervaring omdat ik maar nauwelijks de kans krijg een echte sessie te maken op ons eigen water. Immers we zijn vaak volgeboekt .Ook was dit voor mij de eerste keer dat ik vanuit de blokhut op stek 2 kon vissen en ik moet zeggen dat is echt fantastisch, je zit echt boven het water, de veranda beschermt goed tegen weer en wind en er is heerlijk veel ruimte.

Coen bedankt dat je mijn vismaatje was dit weekend en Hans bedankt voor dit vrije weekend op Mystery Lake en voor het heerlijke eten dat je voor ons gekookt hebt… ik heb geweldig genoten!