Geplaatst op

Het laatste karpernieuws van Mystery Lake – 1 t/m 7 augustus 2016

Deze week schrijft Silvana van Mystery Lake ons het volgende:

En dan is het alweer augustus: leuke mensen te gast gehad en ondanks dat het zomer is hebben we bijna elke dag veel regen gehad. De midweek was op stek 1 qua aantallen niet zo goed, slechts 6 vissen maar wel een 15 kilo en 18 kilo vis.  Stek 2 heeft zelf een prachtig sessieverslag geschreven waarvoor onze dank. In het weekend zijn er totaal 11 vissen gevangen op beide stekken waaronder twee grote dames van 15 kilo plus!

Hieronder het verhaal van Renzo Kok:

“Zo Leandra de Groot en ik zijn weer terug van een midweek vissen op Mystery Lake. Maandag 1 augustus aangekomen en warm verwelkomd door de beheerders. Eindelijk was het dan zo ver, driftig begon ik in de miezer regen onze rodpodjes op te bouwen en onze lijnen uit te varen. En ja ik was de derde hengel aan het optuigen toen kreeg ik al een beetmelding. Een enkele piep meer niet, toch zag ik steeds de top bewegen. Dus als een kind zo blij pak ik die hengel … jammer het was een brasem . Maar goed ik wist toen wel het spul werkt nog. Gauw ga ik verder … eindelijk alles gereed, droge kleren aan, mijn vriendin die de blokhut al helemaal heeft ingericht, gaat het nu echt beginnen. Nog gauw even wat eten en we zijn klaar voor de eerste avond en nacht. Ik krijg een voorzichtige aanbeet, ik pak iets te enthousiast de hengel ik voel even vis maar deze was niet goed gehaakt en al snel bleek; vandaag nog niet. Het bleef rustig die avond en nacht. Lekker geslapen dus. Dinsdag 2 augustus : lekker aan de koffie en ja hoor weer een voorzichtige aanbeet. ..met iets meer rust pak ik deze keer mijn blank en ja hoor deze keer een drill, schepnet in het water ik denk de vis te kunnen scheppen. Maar nee hoor de karper schud nog eens een paar keer met zijn kop en pats bijna de hele klomp lood tegen me kop en de vis zwemt lachend weg. Shit maar nu al opgeven nee dat nooit dus een kus van mijn vriendin en hup, haakaas weer op zijn plek varen en wachten op de volgende. .tijdens dit wachten bedacht ik mij ; laat ik hier nou een wat bollen van verspreid voeren. Ik zie immers overal springende karper en aassporen maar ik krijg zelf te weinig aanbeten. Ik laat mijn vriendin achter en trek er op uit met een zak boillies. Ik ben goed en wel terug , rol een shaggie en trek een dop van mijn flesje, wil hem aan mijn mond zetten… ja hoor pieeeep een run. Hengel pakken en drillen deze keer moest het lukken, aan de overkant stond de beheerder te kijken, alles leek goed te gaan. Maar niks is minder waar, deze vis wist zich vast te zwemmen midden op het water, heel raar. Er zijn hier immers geen of nauwlijks opstakels. Hans springt in zijn boot, maakt mijn lijn los. Maar helaas de karper was er vandoor en mijn onderlijn is stuk. Ik begin al balend op nieuw een onderlijn te knopen en Hans roeit naar mij toe. Hij is ook verbaasd en gaat uitzoeken wat daar op de bodem ligt. Voor nu heb ik er niks aan, heb immers nog steeds geen vis maar zie ze wel overal … maar goed immidels onderlijn klaar en op nieuw uitgevaren. Kon ik eindelijk aan dat flesje bier beginnen. Ik legde mij bij de pech van die dag neer en genoot van alles wat ik zag. Lekker kletsen en eten en drinken met Leandra op de steiger. De dag liep op zijn eind.
En ja hoor een volle fluiter …een dril ..en ja hoor je raad het nooit ….. vis …een mooie spiegel 9kilo niet de grootste maar toch eindelijk vis! Verder hebben we die avond en nacht weer van onze rust kunnen genieten. Woensdagochtend 3 augustus vroeg een run, maar weer een vis die slimmer is als mij en al kopschuddend spuugt hij mijn haak uit. Verder de hele woensdag niks. Ook niks op het water, geen springende karpers meer, geen aassporen meer te zien. Ik blijf natuurlijk wel verspreid wat handjes bollen gooien. Het zal wel aan het weer liggen, de wind die constant draaide en de barometer sloeg op hol. Dat moest het wel zijn. In de avond kwam Hans nog eens zijn ronde maken over zijn visdomijn. Hij had ook al bijna niks meer van zijn vissen vernomen en weet het ook aan het weer. Dat waren we dus eens. Ik kreeg nog wat tips van hem tijdens een goed en gezellig gesprek. Hij wil net weer weg lopen naar zijn bazin die hem roept; Hans binnen komen het word al donker! Gaat mijn pieper eindelijk, en ja hoor deze keer is het wel raak een mooie sterke schub. Vis op de foto en hup terug in het water, Hans rent gauw naar zijn vrouw die hem al geroepen had en Leandra en ik gauw ons bedje in. Deze nacht hebben we ook goed geslapen tot de wekker ging om half 7 op donderdag 4 augustus. Het geluid van een fluitende delkim. Hup zonder aarzelen er uit en drillen…deze vis had geen kans een spiegel van 9 kilo op de mat. Ik kreeg al langzaam mijn vertrouwen terug… de zon liet zich eindelijk zien die dag heerlijk. Ik voelde dat het ging gebeuren dat moest ook want morgen gaan we immers weer naar huis. Al koffie drinkend en dromend op de vlonder weer die delkim: piep piep pieeeep. Ik zeg tegen mijn vriendin pak jij hem maar ik heb er vandaag al 1! Nee jij, zegt ze. Ze had het nog niet uitgesproken of ik stond natuurlijk al met de hengel in de hand. Maar deze keer was het anders deze vis zwom mij tegemoet en leek rustig tot hij vlakbij was en een uitweg zag. Hij wou onder de brug door en ging vaart maken. Toen begon mijn hart te bonzen: dit kan wel eens mijn pr worden. Het werd een strijd, ik moest hem onder die brug vandaan houden. Op de hoek van het water stond ook nog een boom, daar kon ik gauw mijn hengel om heen geven van mijn ene naar mijn andere hand met de slip iets strakker op mijn molen. En ja ik hield hem onder die brug weg, sterker nog ik zag hem even en wist het zeker dit word mijn pr. Nog 1 keer ging hij er vandoor maar ik merkte dat de vis ook al veel energie had verspeeld bij de brug dus kon hem al gauw landen. 15.2 kilo bam ja mijn pr. Hans gebeld, die kwam gelijk aangesnelt met zijn fotocamera. En ja met je pr ga je natuurlijk het water in… wat was ik blij. Maar goed er zit meer vis en we hadden de smaak te pakken dus hup hengel weer op de rodpod. Smiddags al nagenietend van de foto’s. Nog een run een schub van 8 kilo ook weer een hele mooie vis .
Die nacht om half 12 ging de pieper weer …deze keer wou Leandra graag. En ja hoor ze drilt hem als een vak vrouw naar binnen. Haar eerste karper 3 kilo… tevreden pakken we onze nachtrust weer op. Vrijdag 5 augustus: in de ochtend op tijd mocht ik mijn laatste vis drillen weer een spiegel ook deze was 9 kilo… nu hadden we rustig de tijd om alles weer in te pakken en op te ruimen. Deze vissen zijn allemaal gevangen met boillies van the baits; redsalmon, intandhooker redsalmon, popup redsalmon.
Ook willen wij Hans en Silvana nog eens hartelijk bedanken voor de gast vrijheid!